El Projecte

Renaturalitzem la ciutat

Busquem assolir la fórmula 3-30-300

La base per garantir que el verd urbà ens ajudi a viure millor és la regla 3-30-300. Aquesta fórmula assegura que cada persona pugui veure almenys 3 arbres des de casa, tenir un 30 % de cobertura vegetal en el seu barri i estar a un màxim de 300 metres d’un parc gran i d’elevat valor ambiental. 🌳🌿

3

arbres a prop de cada llar

30

% de cobertura vegetal/arbòria

300

metres de distància màxima a un espai verd

L’abans i el després

Eix Verd de Can Palmer

Recuperem espais per al verd renaturalitzant l'entorn del torrent de Can Preses, convertint-lo en un eix verd essencial per a la ciutat. 🌳
Al 2025 s’iniciarà la transformació de 27.700 m2 de paviment per donar lloc a un espai més fresc i confortable per a tothom.
A més, es connectaran diversos espais verds del municipi amb els espais naturals creant també un corredor de biodiversitat. Fes-li una ullada

Plantació d’arbrat en parcs i jardins

Naturalitzem els parcs i jardins amb la plantació d’arbres i arbustos nous arreu de la ciutat. La plantació es realitzarà arreu del municipi.
Els parcs on trobaràs noves plantacions al llarg de l’any són: el parc de la Marina, el parc de la Pau, el jardí del Frederica Montseny, el parc de la Muntanyeta, el parc de Castelldefels, la plaça del Primer de Maig, la plaça de la Llibertat, els jardins de la Font Pedrosa, els jardins de la Creu Cases i la plaça del Vuit de Març.

Mira com quedarà l’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de la Marina:

Un nou bosc urbà

Transformem la façana de Viladecans plantant arbres i arbustos propis dels nostres boscos locals. Això ajudarà a reduir la contaminació, crearà un nou espai verd per gaudir-lo i fomentarà la biodiversitat. 🌳🌲
A la tardor, al llarg d’aquest espai es plantaran més de 1.000 arbres nous i més de 3.500 arbustos, pensats per transformar-se poc a poc en un petit bosc urbà.
T’imagines com es veurà aquest nou horitzó de la ciutat?

Espais per a la biodiversitat

Creem espais per a la fauna arreu del municipi. Al 2024 hem instal·lat 150 caixes niu i 30 caixes de ratpenats i durant el 2025 instal·larem refugis per a petits insectes, rèptils i mamífers a 14 parcs del municipi.
A més, plantem plantes arbustives a diversos espais verds per ajudar a crear hàbitats per a la fauna i proporcionar-los recursos com pol·len i llavors . Així, gaudirem dels seus beneficis a la ciutat, com el control del mosquit i la processionària del pi.

Tu també pots formar part del Viu Verd

Acadèmies ambientals als instituts

Activitat a càrrec de l'ONG Plant for the Planet amb alumnes de l'Institut Josep Mestres plantant plantes aromàtiques.

Descoberta d'aus urbanes

Activitat a càrrec de l'Institut Català d'Ornitologia, dins de la Fira de Sant Isidre. Gairebé mig centenar de persones van participar en aquesta activitat per observar quines aus habiten als parcs de Viladecans.

Ciència ciutadana: planificació de les mesures de qualitat

Sessions de capacitació dels veïns i planificació de les mesures "pre" de les zones d'intervenció del projecte

Ciència ciutadana: Innovem per una Viladecans verda i sostenible

Procés de prototipat al Laboratori Ciutadà de Salut Urbana (Lab CSU) del projecte VIU VERD.

Visitem les caixes niu amb les agents cíviques de Viladecans

Les agents van participar en una formació sobre les caixes niu i els seus beneficis per a la biodiversitat.

Amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat pels fons de la Unió Europea NextGenerationEU.

Ves al contingut